Inzet (RHWW) 23-12-2011

Spoedinzet naar vermiste vrouw uit Renkum

De politie Gelderland Midden heeft tijdens de nachtelijke uren de RHWW gevraagd te assisteren bij het zoeken naar een vrouw (68) uit Renkum. De vrouw was de avond ervoor als vermist opgegeven. Om 04:15 uur heeft de inzetcoördinator de reddingshondenteams opgeroepen om zich in Renkum te melden. Omstreeks 06:00 uur waren de eerste teams al aan het zoeken. Gedurende de dag werden de eerste teams door anderen afgelost en om 21:00 uur werd de zoekactie met de reddingshonden afgebroken, de vrouw is daarbij niet gevonden.
Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 37 reddingshonden en 48 vrijwilligers ingezet van verschillende organisaties uit het land (RHWZ, RHH, VRT, RHGD, Oger, Mantrailgroep NL en de RHWW). Er is gezocht in en rondom Renkum, zowel in het bebouwde gebied, de bossen en de uiterwaarden. Ook is er op de Rijn gezocht.
De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is die dag een helikopter ingezet. Ook werd een SMS alert uitgestuurd.