Inzet (VRT & RHWW) 27-09-2011

Spoedinzet naar vermiste man uit Wageningen

De politie Gelderland Midden heeft het VRT en de RHWW gevraagd te assisteren bij het zoeken naar een vermiste man uit Wageningen. De man was vanochtend vroeg uit huis vertrokken en daarna niet meer gezien. In de namiddag waren de verschillende teams aan het zoeken. Omdat het om een zeer recente vermissing ging, is assistentie gevraagd aan de Mantrailgroep Nederland omdat zij mogelijk een spoor konden oppakken.
Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 10 reddingshonden, 2 mantrailhonden en 15 vrijwilligers ingezet. Vanaf het woonhuis van de man zijn diverse looproutes afgezocht, zowel in bebouwd gebied als in de groenstroken van Wageningen.
De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is ook een helikopter ingezet. Via Burgernet werd een sms gestuurd om naar de man uit te kijken.

Rond half zeven kregen wij het bericht dat de man levend was aangetroffen in een naburige plaats.