Ons Doel

Opleiden van inzetbare honden, zoeken naar vermiste personen
Opsporen

Het VRT is inzetbaar voor het opsporen van vermiste personen (levend of overleden). Dit kan zijn in zowel gebouwen, bos, open vlaktes en in het water!

Trainen

Om inzetbare teams te vormen trainen wij iedere week met veel plezier zowel honden als geleiders op diverse locaties in de regio Utrecht. Lijkt het u leuk om een training bij te wonen dan kunt u contact met ons opnemen.

Inzetbaarheid

Het VRT is een reddingshonden team met eigen inzetbare honden en geleiders. U kunt dan ook dag en nacht kosteloos een beroep op ons doen om een vermist persoon te vinden.

Over ons

Het VRT helpt u belangenloos te zoeken naar een vermist persoon
Elke vermissing vraagt om snelle actie

Het Veterinair Reddingshonden Team (VRT) is een vereniging die oorspronkelijk is opgericht door dierenartsen (in spé). Het VRT heeft ten doel, deelnemers en hun honden, op te leiden tot een inzetbaar reddingshondenteam. Het VRT spoort mensen (levend of overleden) die vermist zijn op. Dit kan zijn in gebouwen, bos, open vlakte en in het water. Ook in rampgebieden (denk aan aardbevingen, orkanen, overstromingen en gasexplosies) is het team inzetbaar. Het VRT is aangesloten bij de samenwerkende reddingshonden organisatie (SRO) .

  • SLAGINGSKANS

    70% kans dat wij uw slachtoffer vinden

Ons Team

Onze leden met hun honden
Frans & Enya
Frans & Enya
Voorzitter, Contact persoon. Lid sinds 1999
Frans kwam in 1999 bij het VRT en heeft sindsdien verschillende functies bekleed. Op dit moment is hij voorzitter en coördinator voor de zoekacties.
Ad & Conor
Ad & Conor
Penningmeester. Lid sinds 2007
Ad is dierenarts en werkt bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en het Centraal Veterinair Instituut te Lelystad. Ad is de penningmeester van het VRT en verantwoordelijk voor de financiële zaken van de vereniging. Hij is lid van VRT sinds 2007.
Nikki & Jack
Nikki & Jack
Secretaris. Lid sinds 2020
Marian & Tessa
Marian & Tessa
Instructeur. Lid sinds 2012
Ed & Froya
Ed & Froya
Instructeur. Lid sinds 2018
Jan & Miep
Jan & Miep
Lid sinds 2018
Remco & bear
Remco & bear
Lid sinds 2019
Jolien & Nora
Jolien & Nora
Lid sinds 2020
Marleen & Sara
Marleen & Sara
Lid sinds 2021

activiteiten

Trainingen en Inzetten