Inzet (RHWW) 02-02-2011

Lichaam vermiste man (83) uit Haarlem door reddingshonden gevonden.

Het VRT heeft samen met de RHWW op 2 januari 2011 gezocht naar een sinds 31/12/2010 vermiste man uit Haarlem. Op verzoek van het VRT heeft de RHWW aan deze zoekactie deelgenomen nadat de eerste contacten met de politie door het VRT waren gelegd. De politie was al op 1 januari met o.a. brandweerduikers aan het zoeken naar de vermiste man onder andere werd daarbij een helikopter ingezet.
Het beperkte zoekgebied van 2 januari betrof een woonwijk en een bosgebied. Deze inzet kwam tot stand in overleg en met samenwerking van de politie Kennemerland (Haarlem) en het KLPD, Bureau vermiste personen.
In totaal werden 20 vrijwilligers met 16 reddingshonden van beide groepen ingezet.
Nadat deze vrijwilligers waren opgeroepen kon de zoekactie aan het einde van de middag starten. Het aantal reddingshonden werd opgedeeld in meerdere groepen om direct een groter zoekgebied te kunnen doorzoeken.
Omstreeks 20:15 uur kwam het bericht dat het lichaam van de vermiste man door de honden was gevonden.
Het VRT heeft bij deze zoekactie 6 vrijwilligers en 3 reddingshonden ingezet.

Namens het VRT en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.