Inzet (RHWW) 06-02-2011

Vermiste geraakte jongen (10) bij Udenhout terecht.

Een jongetje dat sinds zondagmiddag werd vermist op de Loonse en Drunense Duinen, is terecht. De jongen was zondagmiddag weggelopen tijdens een wandeling nadat hij ruzie had gekregen met zijn broertje. De politie verstuurde een sms alert, stuurde een helikopter de lucht in en zette speurhonden in om de 10-jarige op te sporen. Vermoedelijk heeft de jongen het bosrijke gebied zelf kunnen verlaten en ergens aangebeld, deze mensen hebben hem ’s avonds thuisgebracht. Rond 17:15 uur kreeg de politie de vermissing binnen en al zeer snel, om 18:30 uur werd bij de RHWW het verzoek ontvangen van de politie Brabant om assistentie te verlenen. Daarop heeft de RHWW direct de samenwerkende reddingshonden organisaties uit het midden van het land gevraagd hieraan mee te werken. Dit waren de VRT, RHH en SRCN. In totaal werden hierdoor zeer snel 32 reddingshonden en 45 vrijwilligers ingezet.
Op het moment dat de eerste reddingshonden ter plaatse kwamen, kwam het bericht dat het jongetje ongedeerd terecht was. Het VRT heeft zelf 4 reddingshonden en 6 vrijwilligers ingezet.