Inzet (VRT RHWW) 21-02-2011

Zoekactie naar vermiste man (63) in omgeving Spijkenisse.

Via het VRT is de RHWW verzocht te helpen met de coördinatie voor deze zoekactie naar een sinds 9 februari vermiste man. In overleg en met samenwerking van de politieRotterdam-Rijnmond, district De Eilanden en het Landelijk bureau vermiste personen van het KLPD heeft deze zoekactie plaatsgevonden.
In totaal waren bij deze actie 18 reddingshonden en 22 vrijwilligers betrokken.
Het VRT heeft hiervan 3 honden en 5 vrijwilligers ingezet.
Aangezien het een redelijk beperkt gebied betrof, bleek opschaling naar meer reddingshondenteams op dat moment niet noodzakelijk.
Het te doorzoeken gebied bestond voornamelijk uit vlakte maar vooral de Grienden maakte het zoeken fysiek zwaar, hierin waren veel drassige en moerasachtige delen aanwezig. Ook is er gezocht in de directe omgeving van de woning van de vermiste man. Vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur is er door de teams gezocht, die dag is de vermiste man echter niet aangetroffen.

“In de week van 18 februari 2011 ontvingen wij het bericht dat het lichaam van de vermiste man is gevonden. Het lichaam werd aangetroffen in een ander gebied dan op 12 februari is doorzocht.

Namens het VRT en de betrokken vrijwilligers wensen wij de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.”
IMG_6894