Inzet (SWRH) 22-04-2011

Vermiste vrouw (70) in Epen buiten zoekgebied honden gevonden.

De RHWW kreeg het verzoek van de Politie Limburg-Zuid om te assisteren i.v.m. de vermissing van een vrouw uit Noordwijk. Rond 18.00 uur werden de reddingshondenteams gealarmeerd. Vanwege de mogelijkheid dat de vrouw levend kon worden aangetroffen werd de inzet opgeschaald door de samenwerkende reddingshondenteams in te zetten. In totaal werden hierdoor 27 reddingshonden en 35 vrijwilligers ingezet. Omstreeks 21.00 uur werden de teams ter plaatse ingezet, de zoekactie werd in de vroege ochtend gestaakt. De vrouw werd daarbij niet aangetroffen. Het doorzochte gebied betrof voornamelijk bos en weilanden. Ook de brandweer heeft nog duikers ingezet doordat enkele honden bij een watermolen hadden verwezen. Ook deze actie leverde geen resultaat op.

De volgende reddingshonden groepen hebben aan deze zoekactie deelgenomen: VRT, RHH, RHN, VRH en de RHWW. Het VRT heeft 2 reddingshonden en 5 vrijwilligers ingezet bij deze zoekactie.

Op 8 mei ontvingen wij het bericht dat het lichaam van de vermiste vrouw is gevonden. Het lichaam is aangetroffen in een gebied dat in overleg met de politie niet werd doorzocht omdat op een ander gebied de prioriteit lag.

Het VRT wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.
Epen2011