Inzet (RHWW) 29-05-2011

Spoedinzet naar 2 vermiste kinderen (8 en 10 jaar) in Nijmegen.

De RHWW kreeg het verzoek van de politie Gelderland Zuid om te zoeken naar deze vermiste kinderen. In het begin van de middag werd de vermissing bekend. De politie van Nijmegen heeft o.a. een helikopter ingezet; ook zijn veel buurtbewoners en familie aan het zoeken geslagen maar zonder resultaat. Op Twitter en SMS-alert werden berichten geplaatst. In de loop van de avond, toen de RHWW erbij werd betrokken zijn rond 21:50 direct de reddingshondenteams gealarmeerd. Ook werd de samenwerkende reddingshonden organisatie geïnformeerd om eventueel de inzet op te schalen. Toen de eerste teams in Nijmegen aankwamen kwam het bericht dat de jongens terecht waren. De twee werden door een passagier door de sms-alert herkend in een trein op weg naar Amersfoort.

In totaal werden in eerste instantie door de RHWW en de VRT 18 reddingshonden en 21 vrijwilligers ingezet. Nadat de melding kwam dat de jongens ongedeerd terecht waren kon rond 23:00 de inzet worden beëindigd.