Inzet (RHWW) 04-07-2011

Grote zoekactie naar vermiste vrouw (81) uit Wageningen succesvol.
Honden vinden de vermiste vrouw, onderkoeld maar levend. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed.

Zaterdag 4 juni werd de RHWW door de politie Gelderland Midden gevraagd te assisteren bij een sinds die ochtend vermiste vrouw. Op 18:14 werden de reddingshondenteams d.m.v. de SMS-alarmering opgeroepen. Ook werd de samenwerkende reddingshonden organisatie ingezet waarvan de volgende organisaties teams hebben ingezet: RHWW, RHH, RHGD, RHGG, RHN.

In totaal werden zaterdagavond 28 reddingshonden en 35 vrijwilligers ingezet. Naast de reddingshonden werden politieagenten en de Mobile Eenheid ingezet. Om ongeveer 01:00 uur werd de zoektocht gestaakt.

Zondag 5 juni. De zoekactie werd in de ochtend hervat. Ook nu waren er weer vele reddingshonden uit het gehele land aanwezig van de volgende organisaties: RHWW, RHH, VRT, RHN, RHGG. In totaal werden zondag 26 reddingshonden en 33 vrijwilligers ingezet. De samenwerking met de politie en alle aanwezige reddingshondengroepen is deze beide dagen erg goed verlopen. In de ochtend werd o.a. nog een politiehelikopter ingezet die om ongeveer 12:00 zijn eerste vlucht deed.

Kort daarop werd de vermiste vrouw door een van de reddingshonden aangetroffen in een leegstaand en verlaten perceel.
Wageningen01