Inzet (RHWW) 03-07-2011

Grote zoekactie met reddingshonden in duinen bij IJmuiden, levert nog geen resultaat op.

Op 5 september is het lichaam van deze man door wandelaars aangetroffen in een ander deel van het duingebied. Het VRT wenst de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit trieste nieuws.

Op verzoek van de politie Kennemerland heeft de RHWW een grootschalige zoekactie georganiseerd. Het betrof een vermissing van een man (48) uit IJmuiden die op 22 juni vanaf een nabijgelegen camping was verdwenen. Aangezien het om een zeer uitgestrekt duingebied ging werden direct de samenwerkende reddingshonden organisaties gevraagd aan deze zoekactie deel te nemen. Het resultaat was dat alle 8 aangesloten groepen deelnamen waardoor 44 reddingshonden en 58 vrijwilligers konden worden ingezet. Deze teams waren afkomstig uit heel Nederland. Eerder had de politie o.a. al een helikopter ingezet, echter zonder resultaat.

De zoekactie werd om 10:00 uur gestart waarbij de teams werden ingedeeld en een kaart met een zoekgebied ontvingen om met de reddingshonden te doorzoeken. Deze teams bestonden uit 2 tot 4 honden. Er werden daardoor meerdere kleinere gebiedjes gelijktijdig doorzocht. Door de natuurlijke ontwikkeling van het duingebied en in combinatie met de zon en de stevige bries werd het geen gemakkelijke dag. Rond 17:30 werd de zoekactie gestaakt nadat ieder team zijn gebied had afgemaakt. Gedurende deze zoekactie werd de vermiste man niet aangetroffen.

Het VRT nam aan deze zoekactie deel met 4 reddingshonden en 7 vrijwilligers.
IJmuiden01