Ons Doel

Opleiden van inzetbare honden, zoeken naar vermiste personen
Opsporen

Het VRT is inzetbaar voor het opsporen van vermiste personen (levend of overleden). Dit kan zijn in zowel gebouwen, bos, open vlaktes en in het water!

Trainen

Om inzetbare teams te vormen trainen wij iedere week met veel plezier zowel honden als geleiders op diverse locaties in de regio Utrecht. Lijkt het u leuk om een training bij te wonen dan kunt u contact met ons opnemen.

Inzetbaarheid

Het VRT is een reddingshonden team met eigen inzetbare honden en geleiders. U kunt dan ook dag en nacht kosteloos een beroep op ons doen om een vermist persoon te vinden.

Over ons

Het VRT helpt u belangenloos te zoeken naar een vermist persoon
Elke vermissing vraagt om snelle actie

Het Veterinair Reddingshonden Team (VRT) is een vereniging die oorspronkelijk is opgericht door dierenartsen (in spé). Het VRT heeft ten doel, deelnemers en hun honden, op te leiden tot een inzetbaar reddingshondenteam. Het VRT spoort mensen (levend of overleden) die vermist zijn op. Dit kan zijn in gebouwen, bos, open vlakte en in het water. Ook in rampgebieden (denk aan aardbevingen, orkanen, overstromingen en gasexplosies) is het team inzetbaar. Het VRT is aangesloten bij de samenwerkende reddingshonden organisatie (SWRH) .

  • SLAGINGSKANS

    70% kans dat wij uw slachtoffer vinden

Ons Team

Onze leden met hun honden
Frans & Enya
Frans & Enya
Voorzitter, Contact persoon
Frans kwam in 1999 bij het VRT en heeft sindsdien verschillende functies bekleed. Op dit moment is hij voorzitter en coördinator voor de zoekacties. Zijn hond Dinthe komt uit een uitstekende lijn van reddingshonden: zowel haar moeder Cyp als haar opa Joris hebben hun steentje bijgedragen aan diverse zoekacties.
Ad & Anouk
Ad & Anouk
Penningmeester
Ad is dierenarts en werkt bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en het Centraal Veterinair Instituut te Lelystad. Ad is de penningmeester van het VRT en verantwoordelijk voor de financiële zaken van de vereniging. Met zijn Zwitserse witte herder Anouk is hij lid van VRT sinds 2007.
Daniela & Souris
Daniela & Souris
Kynologisch instructeur
Daniela is onze gecertificeerd kynologisch instructeur, eveneens is zij net als Ad dierenarts. Daniela werkt voor het NVWA als senior controlerend dierenarts daarnaast heeft zij samen met haar man een eigen bedrijf dat zich specialiseert in het trainen van honden en verkopen van hond gerelateerde artikelen en voer.
Gabrielle & Djessie
Gabrielle & Djessie
Lid, sinds 2016
Gabrielle Is van huis uit al op jonge leeftijd besmet met het hondenvirus. Haar vader trainde Duitse Herders voor de bewaking. Zelf is Gabriëlle helemaal gepassioneerd door sporten met je hond en vanaf 2001 zelf met honden aan het trainen. Eerst met haar Bordercollies flyball, treibbal, frisbee en agility gedaan en daarnaast nog G&G. Eind 2014 kwam zij door een workshop in aanraking met het reddingshonden werk en dit smaakte naar meer. Djessie, toen nog erg jong, vond het prachtig en Gabriëlle ook.
Albert Jan Kerssen
Albert Jan Kerssen
Lid, sinds 2017

recente activiteiten

Inzetten, Trainingen, Nieuws

Neem contact op